• مشاوره پزشکی رایگان، کنترل علائم حیاتی نظیر فشار خون، ضربان قلب، تست های پزشکی رایگان شامل:
    • ایدزHIV ، هپاتیت Cو B A, ، سیفلیس ، اندازه گیری پروتئین و اندازه گیری آنزیم های کبدی
  • تشخیص کم خونی
  • به خاطر زمانی که صرف اهداءکرده و هزینه ای که بابت رفت وآمد متحمل شده، مبلغی به عنوان هزینه ایاب و ذهاب پرداخت می شود.
  • با اهدای پلاسما علاوه بر کمک به خود کفایی کشورمان ایران، از پلاسمای ایرانی برای بیماران ایرانی بهره مند می شویم و شما هميشه از وضعيت سلامتي خود با خبر خواهيد بود
  • البته به صورت رايگان و مهمترين بخش قضيه آنجاست كه شما با اهداء پلاسمای خود به ديگر انسان ها برای ادامه زندگیشان کمک کرده اید.

هردو! در واقع هر دو اهدا براي بدن شما مفيد و براي جامعه ضروري است. اما اهداي خون و پلاسما هر كدام كاركردهاي خاص خودشان را دارند. با اهداي خون مي‌توانيد جان افرادي را كه به خون نياز دارند نجات دهيد و با اهداي پلاسما، مي‌توانيد كيفيت زندگي افراد بيمار را بهبود ببخشید و دسترسي آنها را به دارو‌ها ساده‌تر نمایید. اگر خون اهدا نكنيم، نيازمندان خون مثل حادثه‌ديدگان، بيماران خاص، زنان باردار و… با مشکل مواجه خواهند شد و اگر پلاسما اهدا نكنيم، بيماراني كه نياز به داروهاي ساخته شده با پلاسما دارند مثل مبتلايان به ‌ام‌اس، هموفيلي، سرطان و… براي دستيابي به داروي مورد نيازشان بايد هزينه‌اي گزاف‌تر بپردازند و متحمل دشواري بيشتري گردند. اهداي پلاسما فوايد ديگري نیز دارد. درحالي‌كه در هربار اهداي خون كامل، حدود ۲۰۰ ميلي‌ليتر پلاسما به‌دست مي‌آيد؛ در اهداي پلاسما به روش پلاسما فرزيس، 5۰۰ تا 700 ميلي‌ليتر پلاسما به‌دست خواهد آمد. همچنين هر فرد مي‌تواند هر‌ماه 3 بار (با فاصله حداقل 7 روز ) پلاسما اهدا كند اما سقف اين كار حداكثر 36 بار در سال است.

درکشورمان ایران، مراکز تخصصی اهدای پلاسما توسط عده ای از خیرین نوع دوست تحت نظارت وزارت بهداشت ایران با اخذ مجوزهای لازم تاسیس گردید. مراکز بهستان پلاسما،‌ فرایند اهدای پلاسما را براساسِ استانداردهایِ اتحادیه‌ی اروپا و ضوابط و استانداردهای مراکز پلاسمافرزیس به روش خودکار ابلاغ شده توسط سازمان غذا و دارو انجام میدهد. شایان ذکر است این مراکز سالانه توسط سازمان غذا و دارو و سازمان انتقال خون ایران و در زمانبندی مناسب اعلام شده توسط شرکت پالایش کننده و همچنین در صورت امکان وزارت بهداشت ایتالیا مورد بازرسی قرار می گیرند.

اهدای پلاسما يك روند و فرآيند پزشكي است كه با نهايت دقت منطبق بر آخرین استاندارد های جهانی توسط پزشكان، كاركنان و كادر پزشكي مورد كنترل قرار مي گيرد. در صورتیکه تغذیه شما بعد از اهدا طبق توصیه های پزشک مرکز انجام گیرد (مصرف پروتئین : تخم مرغ ، سویا ، عدس ، مرغ ، گوشت) ضرری برای شما ندارد. از آنجا که 90% پلاسما را آب تشکیل میدهد با خوردن مایعات به میزان مناسب و قابل قبول، تا 24 ساعت مایعات جایگزین می شوند.

خير. زیرا در تمام طول پروسه اهدا، از شروع نمونه گیری تا پایان اهدا، از مواد و اقلام يك بار مصرف استريل استفاده مي شود. همچنین دستگاه های پلاسمافرزیس (مورد استفاده جهت جداسازی پلاسما از خون) نیز هیچگونه تماسي با خون و يا پلاسمای اهداکننده برقرار نمي كنند.
پس از انجام آزمایشات لازم، اعلام نتایج این آزمایشات و در نهایت حصول اطمینان از سالم بودن پلاسمای جمع آوری شده از اهداکنندگان، داروهای مورد نیاز جهت درمان بیماری های خاص در پالایشگاه تولید می گردند.

پس از اهدای خون، حداقل باید فاصله دو ماهه برای اهدای پلاسما رعایت شود.

قطعا هر اتفاقی که در این مرکز رخ دهد، لزوما مربوط به اهدا پلاسما نمی باشد. این حرف مثل این است که شما بگویید در صورت عبور از این خیابان برای من هیچ اتفاقی نمی افتد. یا امکان ندارد من هنگام خواب سکته کنم. ما خاطر نشان می نماییم که با توجه به مراقبتهای پزشکی و تجربه انجام این فرآیند در شصت سال گذشته در جهان، خطرات آن به حداقل رسیده و از سایر کارهای روزمره بسیار کمتر است.
بطور کلی افرادی که از انسولین برای کاهش قند خون استفاده می کنند نمی توانند اهدا نمایند. ولی افراد دیابتی که قند خون آنها توسط قرص کنترل گردد و نیز درصورت عدم مصرف دارو می توانند اهدا نمایند. در خصوص چربی، بطور کلی چربی در اهدای پلاسمای خون کم میگردد. چربی بالا در صورتی که با قرص کنترل میگردد مشکلی برای اهدا وجود ندارد. شایان ذکر است، برای اهدا باید از خوردن غذای چرب خودداری گردد.
حدودا سی تا شصت روز بعد از اهدا، پلاسماهای جمع آوری و انبارش شده به پالایشگاه ارسال می شوند. اما پروسه جمع آوری، قرنطینه، ارسال، قرنطینه ثانویه و تولید دارو و بازگشت دارو به کشور حدود شش تا نه ماه طول خواهد کشید.
اهدای پلاسما موجب کم خونی نمی گردد. شما می توایند از پزشک مرکز برای دریافت رژیم غذایی مناسب مشاوره بگیرید.
منع اهدا برای گیاه خواران وجود ندارد. این درصورتیست که بتوانند منابع مورد نیاز پروتئین بدن را از جایی مانند قارچ، حبوبات، سویا، حتی لبنیات و … تامین کنند.
شایع ترین عارضه اهدای پلاسما کبودی دست است که یا در اثر اشکال در رگ گیری یا عدم رعایت شرایط بعد از اهدا اتفاق میافتد. این مورد با کمی صبر بهبود می یابد. باید کبودی دست برطرف شود تا اهداکننده بتواند مجددا اهدا نماید. بعد از رفع کبودی هیچ مشکلی برای اهدا نیست. ممنون از شما و پوزش از کبودی دست تان. در مراجعات بعدی در صورت مشاهده هر گونه کبودی تا 24 ساعت اول بعد از اهدا ، کمپرس سرد (استفاده از یخ ) در محل بسیار کمک کننده است و اگر همچنان در روز دوم کبودی مشاهده شد، از کمپرس گرم استفاده نمایید.
بله. باید ۲۴ تا ۴۸ ساعت از آن گذشته باشد و فرد دائم الخمر نباشد.
شما میتوانید هفته ای یکبار اهدا کنید.
بیشتر اهداکنندگان در رده سنی 25-35 سال هستند و 80% اهداکنندگان آقا هستند.
اوايل دهه۷۰ ميلادي نوعي ماده براي درمان بيماران هموفيلي توليد شد كه نخستين‌بار دانشمندان سوئدي به تكنولوژي آن دست پيدا كرده بودند. آنها پلاسماي خون افراد سالم را گرفته و از آن براي درمان بيماران استفاده مي‌كردند. در ايران هم استخراج پلاسما از خون سابقه‌اي بيش از ۴۰سال دارد. از سال ۱۳۵۳جمع‌آوري پلاسما در تهران به روش پلاسما فرزيس (جداسازي پلاسما از خون به روش دستی ) شروع شد. تا سال ۱۳۸۷ جداسازي پلاسما را سازمان انتقال خون انجام مي‌داد اما از سال۱۳۸۸ نخستين مركز اهداي پلاسما در كشور افتتاح شد تا به‌طور مستقيم پلاسما را از خون افراد جدا كرده و براي مصارف درماني ذخيره كند. در اين مركز، پلاسماي خون داوطلبان جدا شده و بقيه سلول‌هاي خوني به بدن فرد بازگردانده مي‌شود. دستگاه‌هاي پلاسمافرزيس به چند روش كار مي‌كنند؛ يا با سانتريفوژ يا از طريق فيلتر كردن خون و در روش سوم هم تركيبي از اين دو، مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
در سال ۱۳۶۴ از طریق یک شرکت فرانسوی فراورده‌های خونی که، آلوده به ویروس اچ‌آی‌وی بود وارد ایران شد و به بیماران هموفیلی که نیاز دائم به دریافت انواع فاکتورهای انعقادی خون دارند داده شد. در سال ۱۳۶۶ اولین مورد از بیماران هموفیلی که از طریق فراورده‌های خونی آلوده به بیماری ایدز مبتلا شدند شناسایی شد.

هموفیلی بیماری است که از لخته شدن خون جلوگیری می کند، به همین دلیل خونریزی در افرادیکه به این بیماری مبتلا هستند، دیرتر از سایرین بند می آید. این یک اختلال ژنتیکی است و یعنی در نتیجه ایجاد تغییر در ژن ها پدید می آید که می تواند ارثی باشد. یک بیمار هموفیلی دچار کمبود فاکتور ۸ و فاکتور ۹ می باشد.

علایم اولیه هموفیلی خونریزی‌های طولانی پس از خراش‌های کوچک ميباشند.

اینگونه حوادث با کوچک‌ترین تحریکی پیش می‌آیند و احتمالاً یک پسر بچه را از انجام بازی محبوبش یعنی فوتبال یا انجام هر کار کوچک دیگری که احتمال دارد زانو دچار پیچیدگی شود باز می‌دارد. تجمع خون در مفاصل ممکن است باعث خشک شدن مفصل شده و کودک را بطور کامل فلج کند یا خونریزیهای غیر منتظره‌ای در ماهیچه‌ها به وقوع بپیوندد.

اگر توصیه های پزشکان مرکز را رعایت کنید و خدایی نکرده بیماری نداشته باشید، ضرری ندارد.
معمولا در بیشتر اهداکنندگان گاهی این مسئله رخ می دهد که به دلیل ماده ضد انعقادی است که حین پروسه استفاده می شود. ولی اگر زیاد رخ می دهد به دلیل کمبود کلسیم اهدا کننده است و فرد باید برای پیشگیری از این مسئله و نیز جلوگیری از پوکی استخوان ناشی از کمبود کلسیم روزی یک عدد قرص کلسیم – دی استفاده نماید. چون بیشتر مردم ایران دچار کمبود کلسیم هستند. لازم به ذکر است که اهدای پلاسما موجب کمبود کلسیم نمی شود بلکه اگر فرد ذاتا کمبود کلسیم داشته باشد دچار این علائم حین اهدا می شود.
خیر زیرا تماما از لوازم یکبار مصرف برای هر اهداکننده استفاده می گردد.
خیر زیرا اینجا مرکز اهدای پلاسما است نه مرکز اهدای خون و اگر خون به بدن شما برنگردد دچارضعف وکم خونی خواهید شد.
انتخاب دستگاه توسط پزشک مرکز بر اساس نتایج آزمایشات و نیز وزن و فشار خون اهدا کننده و یک سری عوامل دیگر مثل سن و بررسی اهداهای قبلی صورت میگیرد. در صورتیکه اهدا با هر دستگاهی از نظر پزشک بلامانع باشد، انتخاب دستگاه توسط سیستم و بر اساس نوبت بندی دستگاهها در سیستم انجام می شود. بنابراین امکان انتخاب دستگاه توسط اهدا کننده وجود ندارد .
تمام دستگاه های مرکز از جمله ترازوها حداقل سالی یکبار توسط مراکز پیشرفته تحت کالیبراسیون قرار می گیرند و به طور مرتب تحت کنترل مهندس پشتیبانی فنی قرار دارند و همچنین دستگاه های این مرکز همگی از بهترین برندهای جهانی تهیه شده اند. در مورد ترازوها امکان اختلاف در حد 400ـ500 گرم وجود دارد و اختلاف بیشتر میتواند ناشی از لباس فرد باشد.
درد در محل رگ گیری ناشی از دلایل مختلف می تواند باشد. یکی از دلایل، ضخیم بودن سوزن رگ گیری است که به دلیل حجم مایعات این مسئله اجتناب ناپذیر است. نکته دیگر نازک بودن رگ و یا مصرف مایعات کم قبل از اهدا می باشد، که می تواند ایجاد درد در حین و پس از اهدا نماید. از طرفی پوشیدن لباس با آستین تنگ با ایجاد فشار روی ناحیه بازو و رگ می تواند موجب درد آن ناحیه و همچنین مختل شدن اهدا شود. ورزش شدید و انجام کار های سنگین و فشار روی ناحیه رگ گیری از عوامل دیگر ایجاد درد است. توجه به توصیه های پزشکان و پرستاران مجموعه می تواند این مورد را کاهش دهد. در صورتیکه دچار درد محل رگ گیری شدید در روز اول اهدا در روی ناحیه، یخ قرار دهید و از روزهای بعد از حوله گرم روی ناحیه استفاده نمایید. مصرف مسکن های ساده مثل استامینوفن، کمک کننده است. در صورتیکه با مراقبت های مذکور درد کمتر نشد با مرکز تماس گرفته و یا نزد پزشکان مرکز مراجعه فرمایید.
معمولا برای رفع این مسئله راه حلی وجود ندارد مگر افزایش فاصله اهدا و یا مصرف کرمهای ترمیم کننده که تا اندازه ای بهبود می بخشد.

دفعات اهداء در سال بر اساس آخرین دستورالعمل مصوب وزارت محترم بهداشت (ضوابط و استانداردهای مراکز پلاسمافرزیس به روش خودکار) 36 مرتبه در سال می باشد.

با جمع آوری پلاسما در واقع مواد اوليه دارويي را براي مبتلايان به بيماري‌هاي خاص میتوان تامین نمود. از پلاسماي اهدايي شما 4 فراورده گرفته مي‌شود؛ «ايمونوگلوبولين تغليظ شده» براي درمان بيماران مبتلا به ‌ام‌اس، نوزادان نارس، سوختگي‌هاي شديد و افرادي با نقص سيستم ايمني، «فاكتور انعقادي» مثل فاكتور8و 9 براي درمان بيماران هموفيلي و افراد با نقص مادرزادي سيستم انعقادي و «آلبومين» براي درمان افت فشارخون ناشي از خونريزي‌هاي شديد و «پروترومبین» که برای خنثی کردن اثرات رقیق کننده های خون مانند وارفارین استفاده می گردد. اين فاكتور‌ها در تهيه داروهاي بيماران خاص و صعب‌العلاج استفاده مي‌شود و خيلي وقت‌ها ادامه زندگي زنان باردار، نوزادان نارس، بيماران مبتلا به هموفيلي، سرطان، هپاتيت، كزاز و… به اين دارو‌ها بستگي دارد. بعضی از بیماران هموفیلی، سرطانی ، افراد دارای نقص سیستم ایمنی و افراد دارای سوختگی های شدید مجبور به مصرف روزانه یا هفتگی این داروها هستند.

  • 18 تا 60 سال سن داشته باشید
  • وزن شما حداقل 50 کیلوگرم باشد
  • سواد خواندن و نوشتن داشته باشید
  • کارت شناسایی معتبر(کارت ملی) همراه داشته باشید
پلاسما، ماده متشكله مايع خون است و 55% از خون را تشكيل مي دهد. 45 در صد باقيمانده را همان سلول هاي خوني (گلوبول هاي خوني) و اجزاي تشكيل دهنده ثابت خوني تشكيل مي دهند. پلاسما محتوي 91% آب و 9 درصد باقیمانده نيز مواد پروتئيني مهم و اصطلاحاً مواد انتقال دهنده (مواد غذائي ،توليدات متابوليسمي هورمون هاو ويتامين ها) است. بيش از ۱۲۰ پروتئين موجود در خون داراي عملكرد هاي ويژه براي بدن هستند، به كمك روش هاي مدرن مي توان هر يك از اين پروتئين ها را از خون به طور جداگانه فرآوري نمود و جهت مقاصد درماني مورد استفاده قرار داد.
در مراكز پلاسما، مراجعین واجد شرایط به‌ طور رایگان توسط پزشكان مجرب معاینه کامل شده و در صورت تایید معاینات بالینی و سلامت فرد، قبل از ورود به فرآیندِ اصلیِ اهدا آزمایشات عفونی و ویروسی ایدز، هپاتیت، سیفلیس و همینطور کنترل آنزیم های کبدی و پروتئین تام از خونِ مراجعه کننده گرفته می شود تا بررسی شود که این فرد توانایی اهدا پلاسما را دارد. بعد از گذشت چند روز که سلامتی و آمادگیِ کاملِ فرد به عنوانِ کسی که می‌خواهد پلاسما اهدا کند بررسی و تایید شد، روندِ اصلیِ اهدا شروع می‌َشود که حدوداً یک ساعت زمان می برد. در اهدای پلاسما همچون اهداء معمول خون كامل، از يكي از رگ هاي بازو مقدار معيني خون گرفته مي شود. در دستگاه های پلاسمافرزیس، پلاسما مستقيماً از سلول هاي خوني جدا شده و فرآوري مي گردد و در ضمن آن سلول هاي خوني مجدداً به بدن باز گردانده مي شوند. طی اين فرآيند كه پلاسمافرزيس ناميده مي شود، بدن تحت فشار نمی باشد. ظرف مدت دو روز مجدداً تمامي اجزاي تشكيل دهنده پلاسما بازسازی می گردند.
با توجه به اینکه بیماری های ویروسی دارای دوره نهفته هستند با یک نوبت آزمایش و معاینه، اطمینان کامل جهت سلامت اهداکننده احراز نمیگردد و به این دلیل پلاسماهای اهدایی می بایست تا دسترسی به نتیجه کامل، در قرنطینه قرار بگیرند. در صورت مشخص شدن هر گونه بیماری منتقله از طریق خون مانند ایدز، از اهدای اهداکننده جلوگیری به عمل آمده و پلاسماهای اهدا شده توسط ایشان که در قرنطینه قرار دارد، معدوم می گردد.
در اولین بار مراجعه آزمایش های ویرولوژی HIV ، HCV،HBV و سیفلیس و نیز آزمایشات بیوشیمی شامل ALT، TP و IgG بررسی می شوند. در هر بار اهدای پلاسما آزمایش های ویرولوژی HIV ، HCV،HBV و در مضارب 4 علاوه بر آزمایشات ویرولوژی ذکر شده، آزمایشات بیوشیمی شامل ALT، TP و IgG نیز مورد بررسی قرار می گیرند.
داروهایی که از پلاسمای انسانی تهیه میشود شامل فاکتور انعقادی 9، آلبومین، ایمونوگلوبولین و پروترومبین است. بر اساس برنامه سازمان بهداشت جهانی who، کلیه داروهای مشتق از خون و پلاسما، باید از مردم همان کشور تهیه گردد تا از پراکنش و تسری بیشتر بیماریهای غیر بومی به سایر نقاط جهان کاسته گردد. لذا وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون در این راه با همکاری شرکتهای خصوصی به این امر مهم اهتمام ورزیده و از همه پتانسیل داخلی برای رسیدن به هدف فوق استفاده می نمایند. فاکتور 9 داروی اصلی بیماران هموفیلی از طریق مرکز جامع درمان بیماران هموفیلی به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار میگیرد اما این رایگان بودن نشان از تولید رایگان دارو نیست همانگونه که بسیاری از مواد خوراکی مانند چیپس و پفک نیز که کیفیت غذایی بالایی هم ندارند رایگان تولید نمیشوند چه برسد به داروهایی با کیفیت جهانی و پروسه طولانی تولید. بنابراین دولت با پرداخت یارانه این داروها را از شرکت بهستان پلاسما خریده و به رایگان در اختیار بیماران قرار میدهد که هم باعث اشتغالزایی شده و هم نظر سازمان بهداشت جهانی را فراهم نموده است، اما در مورد دو داروی آلبومین و ایمونوگلوبولین، با افزایش تولید داخل بحث رقابت در بازار انحصاری واردات پیش آمده و ضمن اینکه داروهایی با بالاترین کیفیت در اختیار بیماران ایرانی قرار گرفته که باعث کاهش چشمگیر قیمت این داروها نیز شده است. ضمنا این دو دارو اکثرا تنها در داروخانه های بیمارستانی یا داروخانه های معتبر نظیر شهید کاظمی، هلال احمر یا سیزده آبان در تهران و در شهرستانها هم داروخانه های معتبر و خاص توزیع میگردد.
بدن انسان سالم همانند یک کارخانه می باشد که درصورت کمبود هر نوع مواد ضروری بدن سریعا مشغول جبران آن میشود. از آنجایی که در ابتدای مراجعه اهداکنندگان ابتدا آزمایشی برای اندازه گیری حجم موجود در بدن آنها انجام میگردد تنها اهداکنندگانی مجاز به اهدا میشوند که مقادیر بالاتر از میزان لازم پروتئین های موجود در بدن را داشته باشند، که این وضعیت پس از یک هفته در بدن جبران میگردد. ضمنا شما برای اهدا باید به توصیه های غذایی ارائه شده توسط پزشکان محترم مرکز حتما توجه نمایید.
پلاسماهای جمع آوری شده از زمان جمع آوری شدن و ذخیره سازی تا زمان تولید دارو به مدت 18 ماه فرصت جهت ارسال به پالایشگاه جهت تبدیل به دارو دارند. از پلاسمای تازه، دارویی تولید نمیشود.
همکاران واحد صندوق و همکاران روابط عمومی میتواندد شما را راهنمایی نمایند.
از سن ۱۸ تا ۶۰ سال و در هر سال 36 بار
خیر. در مراکز پلاسما فقط جمع آوری پلاسما انجام میگیرد. در واقع داروهای مشتق از پلاسما توسط وزارت بهداشت بین مراکز درمانی توزیع می گردد.
با توجه به جمعیت متراکم و بافت مذهبی و به خودی خود تمایل بالا برای خدمت رسانی به هموطنان، مناطق جنوبی شهر از پتانسیل بالایی برخوردار است و همچنین احساس همدردی و کمک به همنوع در جنوب شهر بیشتر است.
چون در کشور ما پالایشگاه عملیات جداسازی وجود ندارد و پلاسما باید به خارج از کشور فرستاده شده و بعد از استخراج ماده مورد نیاز و تبدیل آن به داروی مورد نیاز به ایران برگردانده می شود. ارسال پلاسما به كشورهاي اروپايي موجب شده كه بخش قابل‌ توجهي از داروها با پلاسماي ايراني توليد شود؛ پلاسماي بومي و باكيفيت كه قيمت تمام‌شده داروهايي كه با آن تهيه مي‌شود، پايين‌تر است.
به طور کلی مسکن های معمولی به جز قرص آکسار مانعی ندارند، به شرط اینکه دچار درد نباشید. همین طور قرص ها و داروهای ویتامین، تقویتی و داروهای ضد بارداری خانمها منعی ندارند.
خیر اهداکننده به هیچ عنوان نباید حین اهدا بخوابد. زیرا اولا پروسه اهدا مستلزم ضربه زدن با دستها است و وقتی اهدا کننده خواب باشد این امر مختل می گردد. بنابراین اهدا طولانی تر می شود واحتمال مشکلات و عوارض اهدا بالاتر می رود. درضمن ممکن است درحین خواب دست اهداکننده تکان خورده و رگ ایشان دچار آسیب و پارگی شود. همچنین اگر اهدا کننده خواب باشد ممکن است پرستاران تصور کنند که دچار افت فشار و غش شده ودر موقع غش لازم است پرستاران اقدامات مربوطه را انجام دهند. مثلا به صورت فرد آب و یا سیلی بزنند و….
زیرا اولا منجر به اختلال در نتیجه آزمایش میشود و این اختلال می تواند منجر به منع اهداکننده گردد. از طرفی پلاسمای چرب قابل استفاده برای تهیه دارو نیست. بنابراین موجب هدر رفتن زمان، نیرو و هزینه مرکز و فرد اهداکننده می گردد.
خیر به هیچ وجه. میان اهدای پلاسما و موارد مذکور ارتباطی وجود ندارد. اگر مثلا ریزش مو برای فردی اتفاق بیافتد علت دیگری به جز اهدای پلاسما موجب آن می باشد.
مدت استراحت تعیین شده برای هر فرد براساس ضوابط اعلام شده از سوی وزارت بهداشت وبه صلاح اهداکنندگان گرامی باشد و معمولا امکان تغییر وکاهش مدت منع وجود ندارد به جز موارد استثناء که با بررسی برخی عوامل امکان کاهش دادن آن وجود دارد.
درصورتی که اهداکننده در2 ساعت قبل از اهدا مقدار فراوان مایعات خصوصا آب فراوان استفاده نماید و شرایط جسمی و تغذیه ای لازم برای اهدا را رعایت نماید به هیچ عنوان دچار سرگیجه و ضعف نخواهد شد. همچنین مصرف مایعات پس اهدا نیز به اهدا کننده کمک خواهد کرد.
دندان درد هنگام اهدا می تواند دو علت داشته باشد: اولی خراب بودن دندان و علت دیگر کمبود کلسیم فرد اهدا کننده. برای اینکه این مسئله در اهدا های بعدی تکرار نشود باید دندان خراب را درمان نمود و نیز با انجام آزمایش کلسیم خون و مصرف قرص کلسیم روزانه از این مسئله پیشگیری کرد.
اهدای پلاسما موجب ناتوانی جنسی نمی شود ولیکن فردی که دچار اختلال ناتوانی جنسی هم هست نمی تواند و نباید اهدا نماید زیرا همانند سایر اختلالات بدن این امر می تواند ایجاد آسیب نماید. فرد اهداکننده باید از هر نظر سالم باشد.
با توجه به اینکه فاصله مناسب بین دو اهدای پلاسما از نظر وزارت بهداشت 7روز تعیین شده و در طول سال بیش از 36 اهدا مجاز نمی باشد، اگر این نکات و فواصل رعایت شود مانعی برای اهدا در چند مرکز وجود ندارد ولیکن در صورتیکه فاصله و تعداد اهدای مجاز رعایت نشود اهدا در چند مرکز منجر به افت میزان پروتئین و فاکتور ایمنی می شود و به هیچ وجه از نظر پزشکی توصیه نمی گردد.
آزمایشات شامل تعداد سلول های خون ـ کم خونی ـ غلظت خون ـ کبد ـ فاکتور ایمنی ـ پروتئین و بیماری های عفونی (هپاتیت ها و ایدز و سیفلیس) می باشد . آزمایش چربی و قند و تیروئید و… در این مرکز انجام نمی شود .
مصرف مواد غذایی چرب، بی تحرکی و اضافه وزن خصوصا چاقی شکمی، مصرف یک سری دارو ها مثل متادون و مصرف الکل ایجاد کبد چرب می کند.
تعیین حجم اهدا در سیستم بر اساس وزن و نتایج آزمایشات انجام شده محاسبه می گردد. لذا معمولا امکان کاهش حجم اهدا وجود ندارد. فرمول محاسبه حجم از طرف وزارت بهداشت تایید گردیده است .

90% پلاسما همون آب روز مره ایه که میخوریم ( این بخش با خورد آب قبل و بعد از اهدا جایگزین میشه) و 10% مابقی اون شامل املاح، قند،چربی و پروتئین و آنتی بادیها هستش که نهایتا تا 3 روز بعد از اهدا از طریق تغذیه روزمره جایگزین میشه.
در واقع پلاسما به عنوان بستری برای حمل سلولهای خونی حامل اکسیژن و مواد غذایی، آب،نمک،آنزیم،آنتی بادی و پروتئین به بافتهای بدن هستش.

با توجه به اینکه اهداکنندگان تحت آزمایشات منظم و کنترل فشار خون و معاینات پزشکی قرار می گیرند بنابراین اولین و مهمترین فایده اهدای پلاسما کنترل منظم سلامتی است. ضمنا به دلیل اینکه اهداکنندگان باید توجه بیشتری به مصرف مایعات سالم داشته باشند این امر منجر به افزایش سلامت اهداکنندگان میگردد و همچنین در حین اهدای پلاسما مقدار کمی از مواد زائد خون و چر بی های اضافه ی معلق در خون از بدن جدا می گردد هرچند که میزان آن زیاد نیست و لیکن تا حدی کمک کننده است .